Hallon mobilabonnemang

Hallon för barn


Erbjudande för barn

Se erbjudanden för Juli 2024.

Visa alla erbjudanden

Hallons abonnemang för barn

Här listar de vi de barnabonnemang som Hallon erbjuder.

 • Barnabonnemang 10 GB med fria samtal/mess
  för 49 kr/mån i 4 mån, därefter 109 kr/mån kr per månad.
 • Barnabonnemang 20 GB med fria samtal/mess
  för 79 kr/mån i 4 mån, därefter 159 kr/mån kr per månad.
 • Barnabonnemang 50 GB med fria samtal/mess
  för 129 kr/mån i 4 mån, därefter 259 kr/mån kr per månad.
 • Barnabonnemang 100 GB med fria samtal/mess
  för 149 kr/mån i 4 mån, därefter 309 kr/mån kr per månad.
 • Barnabonnemang 200 GB med fria samtal/mess
  för 179 kr/mån i 4 mån, därefter 359 kr/mån kr per månad.

Hallon

Idag har nästan alla barn en egen mobiltelefon, vilket så klart också innebär att de behöver ett abonnemang. Idag finns det ett ganska brett utbud av barn- och ungdomsabonnemang och i den här artikeln ska vi titta närmare på vad operatören Hallon har erbjuda på den fronten.

Hallon är en så kallad lågprisoperatör som ägs av Tre, och de använder därför av naturliga skäl deras mobilnät. Hallon har ett speciellt abonnemang som riktar sig till barn- och ungdomar. Skillnaden jämfört med deras ordinarie abonnemang är att barnabonnemanget innehåller dubbelt så mycket surf. Det minsta alternativet har 8 GB surf, vilket vi bedömer är fullt tillräckligt för de flesta eftersom man i regel har tillgång till wifi både i hemmet och i skolan (om man får använda sin telefon där). Givetvis finns det även större abonnemang med ännu mera surf om man går upp en prisklass.

Vad kostar Hallons barnabonnemang

I skrivande stund så kostar Hallons billigaste abonnemang för barn 99 kronor i månaden. Vid prisjämförelser på mobilabonnemang ligger nästan alltid Hallon med i toppen.

Hallon har en bra funktion som innebär att du kan spärra ditt barns abonnemang från exempelvis betaltjänster, utlandssamtal och annat som kostar extra pengar. Tjänsten kallas för “Kostnadskontroll” och du kommer åt den via “Mina sidor”.

Fördelar med Hallon för barn

 • Alltid fria samtal och fria SMS
 • Bra priser
 • Dubbel surf jämfört med de “vanliga” abonnemangen
 • Ingen bindningstid - byt direkt om du inte är nöjd
 • Oanvänd surf flyttas med till nästa månad
 • Kostnadskontroll via “Mina sidor”

Att tänka på med Hallon

Hallon använder sig av Tre:s nät, vilket i de allra flesta fall inte är något problem. Undantaget är om du bor ganska långt norrut i Sverige. Norr om Gävle är nämligen täckningen inte alls lika bra som den är i södra Sverige, något som du måste vara medveten om. I vanlig ordning så måste du ta en närmare titt på täckningskartorna för att kontrollera hur det ser ut just precis där ditt barn rör sig.

Hallon är en lågprisoperatör så du kan inte räkna med samma tillgänglighet hos kundtjänsten som hos någon av de stora operatörerna. Men om du nöjer dig med support via Hallons forum, chatt eller e-post så behöver du inte oroa dig. Hallon har under 2021 även lanserat sin AI-baserade chatbot Berry som kan svara på många av dina frågor.

Ett barn som är under 18 år kan rent juridiskt inte teckna ett avtal, vilket innebär att det är du som förälder eller vårdnadshavare som måste stå på abonnemanget. Givetvis är det också du som måste se till att fakturan betalas varje månad.

Omdöme

Hallon är ett populärt val när det gäller att skaffa ett mobilabonnemang till sitt barn. Deras erbjudande är ganska generöst både när det gäller pris och surfmängd. Se bara till att det finns tillräckligt bra täckning där du bor (och på de platser där ditt barn brukar röra sig) så finns det goda chanser att du blir väldigt nöjd med ditt barnabonnemang från Hallon.

Se erbjudanden

Vanliga frågor om Hallons barnabonnemang

Vilket nät använder Hallon?

Hallon ägs av Tre och verkar därför i deras nät. I södra Sverige är täckningen god, men dubbelkolla på en täckningskarta om ni bor norr om Gävle. Visa täckningskartan.

Hur mycket surf innehåller Hallons barnabonnemang?

I det billigaste abonnemanget ingår 8 GB surf, men om du bedömer att ditt barn behöver mer surf än så finns det abonnemang som innehåller ända upp till 200 GB.

Vad är det för åldergräns på barn- och ungdomsabonnemangen?

Det finns ingen nedre åldersgräns, utan det är upp dig dig som vårdnadshavare att avgöra. Rent juridiskt är det ju du som har abonnemanget. Det finns dock en övre åldersgräns på 18 år.

Vad händer om surfen tar slut hos Hallon?

Skulle surfen ta slut hos Hallon så kommer ditt barn inte att kunna surfa något mer förrän surfen fylls på igen. Om surfen ofta tar slut för ditt barn så bör du som förälder överväga att uppgradera till ett större surfpaket. Det är ofta mer förmånligt än att fylla på surfen med extradata som ofta är en liten mängd som kostar mycket.

Hur kan betala för sitt barnabonnemang?

Enklast att betala hos Hallon är genom bankkort och det innebär att du anger dina kortuppgifter och sedan dras pengarna från kortet en gång i månaden helt automatiskt. Men det går även hos Hallon betala via faktura, det innebär att du en gång i månaden får en faktura som du sedan får lägga in manuellt för betalning i din internetbank. Som ett sista sätt finns möjlighet att betala genom autogiro som fungerar som så att pengarna helt enkelt dras från ditt konto en gång i månaden utan att du behöver göra något.

Vilken kundtjänst finns?

Hos Hallon kan du ta kontakt genom deras chatt vilket ofta är minst lika smidigt och snabbt som att ringa. Som ett sista sätt att kontakta Hallon kan du skicka ett e-postmeddelande för att få hjälp, men tänk då på att beskriva tydligt vad du vill ha hjälp med kring ditt barnabonnemang så det slipper uppstå följdfrågor som drar ut på tiden.