Comviq mobilabonnemang

Comviq för barn


Erbjudande för barn

Se erbjudanden för Juli 2024.

Visa alla erbjudanden

Comviqs abonnemang för barn

Här listar de vi de barnabonnemang som Comviq erbjuder.

 • Barnabonnemang 3 GB med fria samtal/mess
  för 52 kr/mån i 3 mån, därefter 105 kr/mån kr per månad.
 • Barnabonnemang 10 GB med fria samtal/mess
  för 72 kr/mån i 3 mån, därefter 145 kr/mån kr per månad.
 • Barnabonnemang 20 GB med fria samtal/mess
  för 97 kr/mån i 3 mån, därefter 195 kr/mån kr per månad.
 • Barnabonnemang 40 GB med fria samtal/mess
  för 112 kr/mån i 3 mån, därefter 225 kr/mån kr per månad.
 • Barnabonnemang 60 GB med fria samtal/mess
  för 147 kr/mån i 3 mån, därefter 295 kr/mån kr per månad.
 • Barnabonnemang 100 GB med fria samtal/mess
  för 172 kr/mån i 3 mån, därefter 345 kr/mån kr per månad.

Comviq

Comviq är en klassisk mobiloperatör och föregångaren till alla lågprisoperatörer som vi ser idag. Här tittar vi närmare på Comviqs abonnemang som riktar sig till barn under 18 år.

Vad kostar Comviqs barnabonnemang

Comviq erbjuder fyra olika abonnemang för barn under 18 år. Det billigaste kostar 95 kr i månaden och ger dig 6 GB surf. De övriga tre abonnemangen innehåller 15-100 GB surf och har fria samtal och obegränsade SMS. Dessutom får du 50 GB extra surf (giltiga i tre månader) när du tecknar ditt Comviq-abonnemang för barn.

Comviq har ett funktion som heter “Maxpris”. Med hjälp av den kan du spärra ditt barns abonnemang så att SMS-köp, utlands- och betalsamtal inte går att genomföra. Spärren aktiverar du enkelt under “Mitt konto” som du hittar på Comviqs hemsida.

Comviq ingår i Tele2 och använder sig därför av deras nät. 4G-täckningen (och 5G) är exakt samma för Tele2 och Telenor då de samäger nätet. De uppger själva att de har en “befolkningstäckning” på 99,9 procent.

Kundtjänst via telefon

Hos Comviq kan du komma i kontakt med kundtjänst via mail och chatt, men på vardagar mellan klockan 7 och 17 så kan du också ringa. På helgerna är dock bara chatten öppen.

Fördelar med Comviq för barn

 • Fria samtal och SMS
 • Spara oanvänd surf (gäller ej “Mini”)
 • Bra täckning med Tele2:s nät
 • Ingen bindningstid eller uppsägningstid
 • Kundservice via telefon
 • Möjlighet att spärra betalsamtal

Tänk på detta med Comviqs barnabonnemang

Comviqs minsta abonnemang, “Mini”, är nedbantat och har vissa viktiga begränsningar som du måste känna till. Du kan inte spara oanvänd surf till nästa månad och abonnemanget fungerar endast inom Sveriges gränser.

Som vanligt när du tecknar ett abonnemang åt någon som är under 18 år så måste du som förälder eller vårdnadshavare vara den som står på abonnemanget. Det är alltså ditt ansvar att se till mobilräkningen betalas i tid.

Det kan också vara bra att känna till att Comviq även har så kallade familjeabonnemang. Då har man ett huvudabonnemang dit man sedan kan lägga till alla familjemedlemmar för 145 kr i månaden per person. I familjeabonnemanget får alla 30 GB surf vardera, vilket räcker ganska långt. För att räkna ut om det lönar sig med ett familjeabonnemang för just din familj så behöver du titta närmare på hur mycket surf ni har behov av och hur många ni är i familjen.

Omdöme

Comviq har satsat på att få fram billiga abonnemang för barn och de har lyckats bra. Comviq använder Tele2:s nät som funkar utmärkt i största delen av vårt land, men bor du långt norröver så bör du kontrollera på en täckningskarta hur täckningen är just där du bor. För att sammanfatta dock så är Comviq ett riktigt bra val för barn, även om kanske inte nödvändigtvis är det allra billigaste.

Se erbjudanden

Vanliga frågor om Comviqs barnabonnemang

Ingår 5G i Comviqs abonnemang för barn?

Ja, men bara om du tecknar ett abonnemang som innehåller minst 50 GB surf.

Kan man spara surf?

Ja, på alla abonnemang utom det minsta. När du tecknar ett abonnemang så ingår 50 GB extra surf och dessa kan du spara i upp till tre månader.

Vilket nät använder Comviq?

Comviq är en del av Tele2 och använder sig därför så klart av deras nät.

Måste man bo på samma adress för att skaffa familjeabonnemang?

Nej, det måste man faktiskt inte. Man behöver inte ens vara släkt. Du kan lägga till vem du vill i ditt familjeabonnemang.

Vad händer om surfen tar slut hos Comviq?

Skulle surfen ta slut hos Comviq så kommer ditt barn inte att kunna surfa något mer förrän surfen fylls på igen. Om surfen ofta tar slut för ditt barn så bör du som förälder överväga att uppgradera till ett större surfpaket. Det är ofta mer förmånligt än att fylla på surfen med extradata som ofta är en liten mängd som kostar mycket.

Hur kan betala för sitt barnabonnemang?

Enklast att betala hos Comviq är genom bankkort och det innebär att du anger dina kortuppgifter och sedan dras pengarna från kortet en gång i månaden helt automatiskt. Men det går även hos Comviq betala via faktura, det innebär att du en gång i månaden får en faktura som du sedan får lägga in manuellt för betalning i din internetbank. Det är även möjligt att betala med E-faktura vilket är ett smidigt sätt då fakturan kommer i internetbanken och du behöver bara godkänna den.

Vilken kundtjänst finns?

Behöver du hjälp med något med ditt mobilabonnemang för barn så kan du alltid kontakta Comviq genom att ringa. Det går även att kontakta Comviq genom deras chatt vilket ofta är minst lika smidigt och snabbt som att ringa. Som ett sista sätt att kontakta Comviq kan du skicka ett e-postmeddelande för att få hjälp, men tänk då på att beskriva tydligt vad du vill ha hjälp med kring ditt barnabonnemang så det slipper uppstå följdfrågor som drar ut på tiden.