Vimla mobilabonnemang

Vimla för barn


Erbjudande för barn

Se erbjudanden för Mars 2023.

Visa alla erbjudanden

Vimlas abonnemang för barn

Här listar de vi de barnabonnemang som Vimla erbjuder.

 • Barnabonnemang 1 GB med fria samtal/mess
  för 45 kr/mån i 4 mån, därefter 90 kr/mån kr per månad.
 • Barnabonnemang 8 GB med fria samtal/mess
  för 55 kr/mån i 4 mån, därefter 110 kr/mån kr per månad.
 • Barnabonnemang 12 GB med fria samtal/mess
  för 70 kr/mån i 4 mån, därefter 140 kr/mån kr per månad.
 • Barnabonnemang 18 GB med fria samtal/mess
  för 90 kr/mån i 4 mån, därefter 180 kr/mån kr per månad.
 • Barnabonnemang 25 GB med fria samtal/mess
  för 110 kr/mån i 4 mån, därefter 220 kr/mån kr per månad.
 • Barnabonnemang 75 GB med fria samtal/mess
  för 155 kr/mån i 4 mån, därefter 310 kr/mån kr per månad.

Vimla

Letar du efter ett bra abonnemang ditt barn? I den här artikeln går vi genom operatören Vimlas abonnemang som riktar sig barn och studerande.

Vimla är en populär lågprisoperatör och de har speciella abonnemang för barn under 18 år och för dig som är student (det är samma abonnemang). Barnabonnemanget kostar liknande som Vimlas ordinarie abonnemang, men med den skillnaden att surfmängden är annorlunda. Vimla ägs av Telenor och när du ringer och surfar med dem så är det Telenors nät du använder.

Vad kostar Vimlas barnabonnemang?

Vimlas billigaste abonnemang för barn och studenter kostar 80 kr i månaden. När du tecknar ditt abonnemang så får du även 30 GB surf som du kan spara. Vimla har även abonnemang i storlekarna 1, 8, 12, 18, 25 och 75 GB. För det allra största får du betala 280 kr i månaden.

Värva vänner och få rabatt

Vimla har en fiffig funktion som gör att du får 10 kr i rabatt på din månadskostnad för varje vän som du tipsar om Vimla. Har du flera barn kan du därför låta det ena barnet “värva” det andra barnet så får båda barnen sitt abonnemang 10 kr billigare. Du kan tipsa hur många du vill, så i praktiken är det möjligt att få sitt abonnemang helt gratis om man är duktig på att värva kunder till Vimla.

Obegränsad surf

Något som är unikt med Vimla är att om surfpotten tar slut så ges barnet möjligheten att surfa vidare i kraftigt reducerad hastighet månaden ut utan extra kostnad. Hastigheten blir då 0,1 Mbit vilket innebär att det fortfarande är möjligt att skicka textmeddelanden och surfa på mobilen. Detta skiljer sig från de flesta operatörer i Sverige som istället stänger av surfen helt och kräver att man köper extrasurf. Hos Vimla däremot har du som sagt valet att köpa till extrasurf eller surfa vidare gratis månaden ut men i långsam hastighet.

Fördelar med Vimla för barn

 • Alltid möjlighet till surf
 • Ingen bindningstid
 • Alltid obegränsat antal samtal och SMS
 • Extrasurf i välkomstpresent
 • Oanvänd surf kan sparas så länge du har kvar abonnemanget
 • Bra täckning med Telenors nät

Att tänka på med Vimla

Vimla är en lågprisoperatör vilket gör att kundtjänsten är en smula begränsad om man jämför med någon av de stora operatörerna. Men det innebär ju inte att det är omöjligt att få hjälp om något strular - däremot är du hänvisad till chatt- eller mailsupport, eftersom de inte erbjuder någon kundtjänst via telefon.

Vimla verkar i Telenors nät, vilket innebär att täckningen är ganska god i nästan hela Sverige. Om du vet att du bor i ett område där det brukar var problem med täckningen så är det dock viktigt att du tar en noggrann titt på Telenors täckningskarta innan du väljer ett abonnemang från Vimla.

Omdöme

Vimla är ett ganska bra alternativ när du ska välja ett mobilabonnemang till ditt barn. Prismässigt ligger de väldigt nära sina konkurrenter, men surfmängden är lite lägre om man jämför exempelvis med Hallon. Å andra sidan har Vimla bättre täckning än Hallon, framför allt i de norra delarna av vårt avlånga land. Dessutom så kan även ditt barn surfa vidare även om surfen tar slut hos Vimla vilket är ganska unikt och en stor fördel.

Se erbjudanden

Vanliga frågor om Vimlas barnabonnemang

Vilket nät använder Vimla?

Vimla använder sig av Telenors nät, som enligt egen uppgift täcker 99 procent av Sveriges befolkning och 90 procent av Sveriges yta.

Hur mycket surf ingår i Vimla för barn?

Du får mer för pengarna jämfört med de “vanliga” abonnemangen, vilket i Vimlas fall innebär att det finns ett minsta abonnemang som innehåller 1 GB surf. Givetvis har de även “större” abonnemang som innehåller mer surf om du kan tänka dig att betala lite mer.

Finns det någon åldersgräns på Vimlas barnabonnemang?

Du kan ha Vimlas barnabonnemang tills dess att barnet fyller 18 år. Om barnet studerar efter 18 års ålder så kan de fortsätta att ha barnabonnemanget så länge de går i skolan. Det finns ingen undre åldersgräns, utan det är upp till dig som förälder att avgöra.

Kan jag köpa till extra surf om den tar slut?

Absolut. Det gör du smidigt via “Mitt Vimla”. En extra GB kostar 45 kr och debiteras på nästkommande månadsfaktura. Men du har även valet att inte köpa till surf och därmed surfa vidare kostnadsfritt månaden ut men då i kraftigt reducerad hastighet.

Vad händer om surfen tar slut hos Vimla?

Hos Vimla är det så pass bra att om surfen tar slut för ditt barn så kommer barnet kunna surfa vidare i snigelfart. Det innebär att streaming inte kommer att fungera, men att besöka sidor och skicka textmeddelanden kommer fortfarande vara möjligt. Skulle surfen vara för långsam så finns alltid möjligheten att köpa extrasurf, men det är ganska dyrt och då är det ofta bättre att överväga att istället uppgradera till ett barnabonnemang med mer surf.

Hur kan betala för sitt barnabonnemang?

Enklast att betala hos Vimla är genom bankkort och det innebär att du anger dina kortuppgifter och sedan dras pengarna från kortet en gång i månaden helt automatiskt. Men det går även hos Vimla betala via faktura, det innebär att du en gång i månaden får en faktura som du sedan får lägga in manuellt för betalning i din internetbank. Som ett sista sätt finns möjlighet att betala genom autogiro som fungerar som så att pengarna helt enkelt dras från ditt konto en gång i månaden utan att du behöver göra något.

Vilken kundtjänst finns?

Hos Vimla kan du ta kontakt genom deras chatt vilket ofta är minst lika smidigt och snabbt som att ringa. Som ett sista sätt att kontakta Vimla kan du skicka ett e-postmeddelande för att få hjälp, men tänk då på att beskriva tydligt vad du vill ha hjälp med kring ditt barnabonnemang så det slipper uppstå följdfrågor som drar ut på tiden.